Дослідження об’єктів навколишнього середовища при вивчені аналітичної хімії - Слободнюк, Р. Є. (НТУ "ДП", 2019)
Сучасна освіта передбачає формування у студентів низки компетентностей. Це зумовлене зміною змісту освітніх технологій та спрямована на отримання універсальних знань, формування низки умінь та навичок, що будуть необхідними у професійній сфері та у повсякденному житті. Формування суті екологічних проблем з’явилося у зв’язку з тим, що глобальне вирішення екологічних проблем можливо лише при формуванні загальної екологічної культури фахівця будь – якої спеціальності. Тому поняття «екологічна компетентність» носить міждисциплінарний характер.
Keywords: аналітична хімія; екологічна компетентність