Оцінка екологічної небезпеки шламосховища ХХХХХ та удосконалення технології складування золошлакових відходів - Ряба, Анастасія Миколаївна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2023)
Кваліфікаційна робота: с. 140, рис. 73, табл. 19, літературних джерел 23, додатків 6. Мета роботи – оцінка екологічної небезпеки шламосховища ХХХХХ фізико-хімічними методами та методами біоіндикації, а також удосконалення технології складування золошлакових відходів.
Оцінка екологічної небезпеки шламосховища ХХХХХ та удосконалення технології складування золошлакових відходів
Теоретичний розділ містить огляд ХХХХХ , яка генерує електроенергію та тепло. В оцінці впливу підприємства на природне середовище розглянуті аспекти атмосферного повітря, водних об'єктів та ґрунтів. Також обґрунтовано можливість використання вдосконалених технологій управління зберіганням золошлакових відходів У дослідницькому розділі оцінено стан прилеглої території шламосховища за допомогою дослідження властивостей водної витяжки ґрунтів фізико- хімічними методами аналізу та методами біоіндикації. У технологічному розділі розроблено рекомендації з покращення екологічного стану території розташування об’єкту дослідження та удосконалення технологій складування золошлакових відходів
Keywords: ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА; ЗОЛОШЛАКОВІ ВІДХОДИ; ШЛАМОСХОВИЩЕ