Особливості залучення та утримання ключових співробітників в умовах турбулентності - Яркін Я.В. (НТУ "ДП", 2024)
Сучасне бізнес-середовище характеризується підвищеною турбулентністю, що пов'язано з глобалізацією, технологічними змінами, економічними кризами та соціальними трансформаціями. У цих умовах ефективне управління персоналом стає критично важливим для забезпечення стабільності й конкурентоспроможності організацій. Особливого значення набуває залучення та утримання ключових співробітників, які відіграють вирішальну роль у досягненні стратегічних цілей компанії. Ключові співробітники – це працівники, чий внесок значно перевищує середній рівень, завдяки їхній унікальній кваліфікації, досвіду, лідерським якостям та здатності приймати інноваційні рішення. Втрата таких співробітників може мати значний негативний вплив на компанію, зокрема через зниження ефективності роботи команди, втрату корпоративної пам’яті та конкурентних переваг.
Keywords: бізнес-середовище; турбулентність; управління підприємством