Методи аналізу ризиків для вирішення завдань інформаційної безпеки - Ігнатьєва, І. Д.; Галушко, С. О. (Національний гірничий університет, 2017)
Оцінка ризику ІБ є частиною процесу менеджменту ризику і являє собою структурований процес, в рамках якого виявляють способи досягнення поставлених цілей, проводять аналіз наслідків та ймовірності виникнення небезпечних подій для прийняття рішення щодо необхідності обробки ризику.