Технології розпізнавання обличь: застосування та перспективи - Кшановська, Ю. В.; Олішевський, І. Г. (НТУ ДП, 2021)
Впровадження біометричних систем в суспільно-побутове життя є безсумнівним і підтвердженим науковцями фактом. Світові аналітики прогнозують продовження підвищення попиту на біометрію в усіх галузях використання інформаційних технологій і власне розширення сфери її застосування. Проблема розпізнавання образів є базовим стартом для розв’язання різних багатофункціональних задач, і ця область її застосування зростає в геометричній прогресії. Прикладами таких галузей є охоронні системи, безпека персонального комп’ютера (ПК), впорядкування цифрових фотографій тощо. У зв’язку з цим виникає необхідність дослідження шляхів покращення ефективності інформаційних технологій, що використовуються для ідентифікації та обробки фото- й відео потоків даних зазвичай в реальному часі. Тому на сьогоднішній день проблема розпізнавання обличь є доволі актуальною й потребує більш детального огляду.
Keywords: біометрична система; технологія розпізнавання обличя