Аналіз параметрів вибуху на основі канкулятора Кінгери-Булмаш - Беднюк О.В. (НТУ "ДП", 2025)
Калькулятор параметрів вибуху Kingery-Bulmash розраховує параметри вибухової хвилі напівсферичного повітряного вибуху вільного поля на основі емпіричних співвідношень, розроблених Kingery та Bulmash. Він надає дані щодо тиску падіння, відбитого тиску, імпульсу падіння, відбитого імпульсу, тривалості фази позитивного тиску, часу приходу ударної хвилі та швидкості фронту удару. Рівняння для оцінки надлишкового тиску вибуху, інші параметри, що характеризують вибухову хвилю на певному діапазоні для інженерних цілей на діапазоні, були розроблені Чарльзом Кінгері та Джеральдом Булмашем. Ці рівняння широко визнані як авторитетні інженерні прогнози для визначення тиску вільного поля та навантажень на конструкції. Рівняння в цьому калькуляторі базуються на даних вибухових випробувань із використанням зарядів вагою від менше 1 кг до понад 400 000 кг.
Keywords: калькулятор параметрів вибуху Kingery-Bulmash; тиск падіння; технічний звіт ARBL-TR-02555