Інтеграція українського фольклору та перкусійних вправ у хореографічне навчання молодших школярів - Шмігель Марія Михайлівна (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Фольклор, як невід’ємна частина культурної спадщини України, відіграє важливу роль у формуванні національної ідентичності. У контексті сучасних викликів, зокрема війни на території нашої держави, ця тема набуває особливої актуальності. В умовах соціальних та політичних трансформацій, що супроводжують збройний конфлікт, фольклор стає не лише засобом збереження культурної пам’яті, а й важливим інструментом для виховання нових поколінь, які мають усвідомлювати свою приналежність до нації. У часи війни, коли суспільство переживає глибокі травми та виклики, важливо не лише зберігати традиції, а й адаптувати їх до нових умов, сприяючи таким чином формуванню стійкості та єдності нації.
Keywords: фольклор; культурна спадщина України; національна ідентичність