Система автоматичного керування температурою у кімнаті при електричному опаленні - Гончаров, Владислав Костянтинович; Гончаров, Владислав Костянтинович (НТУ «Дніпровська політехніка», 2021)
Об'єкт розробки – процес автоматичного керування температурою у кімнаті при електричному опаленні. Предмет розробки – система автоматичного керування температурою у кімнаті при електричному опаленні. Мета проекту – розробити систему автоматичного керування температурою у кімнаті. На основі аналізу процесу керування температурою повітря як об’єкта автоматичного керування запропоновано у якості апаратного забезпечення використати контролер VIPA 214-2BE03, аналоговий модуль вводу-виводу VIPA 234-1BD50, датчик температури повітря ДТС125М-50М.0,5.60.И [14], проміжне реле RM1E23AA25, та у якості джерела живлення обрано два AUTONICS SPB-015-24. Для створення алгоритму керування температурою при опаленні приміщень використані методи теорії автоматичного керування та теорії графів. Результатами досліджень є отриманий алгоритм керування температурою у приміщенні при ідентифікації динамічних властивостей зони опалення, та імітаційна модель системи автоматичного керування даним процесом. Розглянуто комплекс питань щодо економіки та охороні праці.
Keywords: автоматичне керування; температура; електричне опалення