Технічний проект буріння експлуатаційної свердловини на газ в Полтавської області з вдосконаленням технології приготування бурових розчинів. - Крилов, Валерій Юрійович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2020)
Мета роботи – розробка технології буріння експлуатаційної свердловини в умовах газоконденсатного родовища Полтавської області з вдосконаленням технології приготування бурових розчинів.
Практичні результати: – виконано аналіз геологічної будови і характеристики продуктивних горизонтів; обґрунтовано конструкцію свердловини; – розроблено технологію буріння експлуатаційної свердловини в умовах газоконденсатного родовища Полтавської області; – здійснено обґрунтування бурового устаткування; – обґрунтовано породоруйнуючий інструмент; – розрахована технологія буріння свердловини; – розрахована технологія кріплення свердловини; – проведено аналіз потенційних небезпек запроектованого об'єкта і можливостей негативного впливу його на навколишнє природне середовище.
Keywords: квалікаційна робота, дипломний проект