Капітальний ремонт амбулаторії №7 КУ «ДЦПМСД №7» за адресою: ул.Філософска, 62 у м. Дніпро - Кошеленко, А.О. (My University, 2019)
Пояснювальна записка: 119 с, рис. 12, табл. 23, додатки 2, джерел 16. Об'єкт дослідження: будівля амбулаторії у м. Дніпро. Предмет дослідження: енергетичні характеристики огороджувальних конструкцій будівлі після реконструкції. Мета роботи: розробка проекту реконструкції будівлі амбулаторії з урахуванням сучасних законодавчих вимог до енергетичної ефективності будівель. Розділ архітектурно-планувальних рішень містить основні відомості про розміщення об’єкта, параметри конструкції будівлі, планувальні рішення. У розділі конструктивних рішень наведено основні вимоги до реконструкції огороджуючих конструкцій будівлі за технологічними картами, проведено розрахунок термічного опору, теплозасвоєння, теплостійкості у зимовий та літній період, визначено вологісний режим огороджувальних конструкцій. Також розраховано величину енергопотреби будівлі та енергоспоживання на опалення, охолодження, вентиляцію, гаряче водопостачання та освітлення. У розділі моделювання енергоспоживання будівлі у відповідності до діючої методики розрахунку розроблено математичну модель будівлі. За її допомогою розраховано зміни енергопотреби та енергоспоживання будівлі за різних варіантів розміщення та автоматизації систем управління і моніторингу будівлі. У економічному розділі розраховано статичні та динамічні показники інвестиційної привабливості для проектів термомодернізації елементів огороджуючої конструкції будівлі. РЕКОНСТРУКЦІЯ, ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЯ, ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ПАСПОРТ, ЕНЕРГЕТИЧНИЙ СЕРТИФІКАТ БУДІВЛІ

Explanatory note: р 119,fig 12,tab 23,applications 2, ref 16. Object of research: building of clinic in Dnipro. Subject of research: energy characteristics of building enclosures after reconstruction. Purpose: development of a project for reconstruction of the clinic building, taking into account current legislative requirements for the energy efficiency of buildings. The Architectural Planning Solutions section contains basic information on the location of the object, the design parameters of the building, planning decisions. In the section of structural solutions the basic requirements for the reconstruction of the enclosing structures of the building by technological maps are given, the calculation of thermal resistance, heat absorption, heat resistance in winter and summer, the moisture regime of the enclosing structures are determined. The energy consumption of the building and the energy consumption for heating, cooling, ventilation, hot water and lighting have also been calculated. In the section of building energy consumption modeling, a mathematical model of the building has been developed in accordance with the current calculation methodology. It is used to calculate changes in energy consumption and energy consumption of the building under different options for placement and automation of building management and monitoring systems. The economic section calculates static and dynamic indicators of investment attractiveness for the projects of thermo-modernization of elements of the building envelope. RECONSTRUCTION, THERMODODERIZATION, ENERGY PASSPORT, ENERGY CERTIFICATE OF BUILDING
Keywords: РЕКОНСТРУКЦІЯ; ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЯ; ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ПАСПОРТ; ЕНЕРГЕТИЧНИЙ СЕРТИФІКАТ БУДІВЛІ