Обґрунтування умов розробки Вербинського молібденового рудопрояву з цілепокладанням на видобуток мінеральної сировини тимчасових кондицій - Мірошников І. О. (НТУ "ДП", 2025)
Проведені дослідження дозволили визначити оптимальну систему розкриття родовища системою гірничих виробок за технічними та економічними міркуваннями на основі геологічної інформації досліджень минулих періодів та встановити найбільш впливові сучасні фактори екологічного, правового та економічного характеру. Обґрунтовано особливо виняткову промислову важливість мінеральної сировини Вербинського рудопроява та безальтернативність комплексного видобутку корисних копалин родовища. Радіаційно небезпечна локація Вербинської ділянки було результативно включено в систему розробки. Система розробки відповідає здоровому глузду та обережному прагматичному підходу. The conducted research allowed to determine the optimal system of deposit development by a system of mining operations according to technical and economic considerations based on geological information from previous research periods and to establish the most influential modern factors of an ecological, legal and economic nature. The exceptional industrial importance of the mineral raw materials of the Verbynsky ore occurrence and the lack of alternatives to the complex mining of the deposit were substantiated. The radiation-hazardous location of the Verbynsky site was effectively included in the development system. The development system reflects a healthy mind and a careful, pragmatic approach
Justification of the mining operationson the Verbynske molybdenum ore occurrence with the purpose of production of mineral raw materials of temporary conditions
Keywords: тимчасові кондиції; комплексний видобуток; комплексна корисна копалина; поліметалева руда; флюорит; цинвальдит; лепідоліт; халькопірит; золото; молібденіт; радон; temporary conditions; complex mining; complex mineral; polymetallic ore; fluorite; zinnwaldite; lepidolite; chalcopyrite; gold; molybdenite; radon