Стратегічні напрями формування політики логістичної фірми в контексті економічної безпеки - Бойченко М. В.; Бардась А. В.; Кожельцев О. Є. (НТУ "ДП", 2024)
Результати. У статті досліджено проблеми економічної безпеки підприємств і впливу на її параметри заходів, які застосовуються для регулювання ринку логістичних послуг, а також сучасних тенденцій розвитку логістики. Запропоновано рекомендації, що стосуються можливих варіантів формування фірмами політики управління ланцюгами постачань, зокрема, з урахуванням впливу цифровізації бізнес-моделей. Приділено особливу увагу феномену розвитку сторонніх постачальників логістичних послуг та їх віртуальних операторів з урахуванням можливостей використання хмарних технологій обчислень та штучного інтелекту для опрацювання великих масивів даних. Results. The article examines the problems of economic security of enterprises and the impact on its parameters of the measures used to regulate the logistics services market, as well as modern trends in the development of logistics. Recommendations are offered regarding possible options for the formation of supply chain management policies by firms, in particular, taking into account the impact of digitization of business models. Special attention is paid to the phenomenon of the development of third-party logistics service providers and their virtual operators, taking into account the possibilities of using cloud computing technologies and artificial intelligence to process large data sets.
Strategic directions of policy formation of the logistics company in the context of economic security
Keywords: логістичні послуги; регулювання; менеджмент; економічна безпека; управління міжнародними ланцюгами постачання; циркулярна економіка; logistics services; regulation; management; economic security; management of international supply chains; circular economy