Обґрунтування використання хмарного та виділеного серверів у мобільних додатках - Сироткіна, О. І.; Козаков, А. О. (Нац. техн. ун-т “Дніпровська політехніка”, 2018)
Ріст будь якого веб-ресурсу означає збільшення кількості користувачів, а це призводить до збільшення кількості запитів, які цей веб-ресурс повинен мати змогу опрацювати щосекунди. Дляподолання даної проблеми, зазвичай, використовують масштабування.