Температуры образования хромпиропов геоблоков Украинского Щита и перспективы их алмазоносности - Панов, Ю. Б.; Проскурня, Ю. А. (My University, 2012)
На основании определения содержания никеля в глубинных высокохромистых пиропах, отобранных в различных областях Украинского щита (УЩ), установлены температурные условия среды их минералообразования. Это один из важнейших параметров, позволяющий оценить перспективы потенциальной алмазоносности как отдельных кимберлитовых тел, так и блоков УЩ в целом.

На підставі визначення вмісту нікелю в глибинних високохромістих піропах, які були відібрані в окремих ділянках Українського щита (УЩ), встановлені температурні умови середовища їх мінералоутворення. Це є одним з найважливіших параметрів, що дозволяє оцінити перспективи потенційної алмазоносності як окремих кімберлітових тіл, так і блоків УЩ в цілому.

On the basis of determination of maintenance of nickel in a depth high-chromium pyrops, selected in the different areas of the Ukrainian shield (US), the temperature terms of environment of their mineralogenesis are set. It one of main parameters, allowing to estimate the prospects of diamondiferous of both separate kimberlite bodies and blocks of US on the whole.
Keywords: Украинский щит; алмазоносность; минералообразование; содержание никеля; Український кристалічний щіт; алмазоносність; мінералоутворення; вміст нікелю