Теплові параметри асинхронних тягових двигунів - Безрученко, В. М.; Шаповалов, А. В.; Гарцев, Б. О. (НГУ, 2013)
Теорія нагріву розглядає електричну машину як однорідне тверде тіло, для якого відоме рівняння [1] набуває вигляду: p dt A dt C d ⋅ − ⋅τ⋅ = ⋅ τ ∑ , (1) де A – кількість тепла, що виділяє машина в оточуюче середовище за одиницю часу при різниці темпе-ратур у 1 С° ; C – повна теплоємність двигуна; p ∑ – сумарні втрати потужності у двигуні (тепловий потік); τ – перегрів, тобто перевищення температури тіла над температурою охолоджуючого повітря.
Keywords: асинхронний тяговий двигун; тепловий потік; електрична машина; научная публикация НГУ 2013