Вивчення технології отримання нових водорозчинних поверхнево- активних речовин на основі фенолу та формальдегіду у водному середовищі з використанням відходів виробництва - Соколенко, Н. М.; Попов, Є. В. (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2019)
Згідно із сучасними вимогами хімічного виробництва зараз актуальна розробка і впровадження нових технологічних процесів, переробка природних ресурсів з використанням екологічно обґрунтованих, безвідходних, ресурсозберігаючих технологій. Створення наукових основ отримання нових поверхнево-активних речовин (ПАР) з заданими властивостями на основі промислових відходів, що сприяють поліпшенню властивостей дисперсних систем і виробів з них є однією з основних задач хімічної технології.
Keywords: хімічне виробництво; химическое производство; технологічний процес; технологический процесс; поверхнево-активні речовини; поверхностно-активные вещества; формальдегід; формальдегид