Вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. Психофізіологічні особливості - Дакова, Юлія Анатоліївна (НГУ, 2013)
На жаль, дітовбивство мало й має місце в нашому суспільстві, а повідомлення про виявлення трупів немовлят на смітниках, у підвалах, під’їздах та звалищях викликають особливий суспільний резонанс. Проблема причин вбивств матерями своїх дітей належить до числа найскладніших загадок людської природи, оскільки матір завжди уособлювала захист дитини та готовність пожертвувати собою заради неї.
Keywords: вбивство людини; убийство человека; вбивство немовляти; убийство младенца; злочинне діяння; преступное действие; психофізіологічний стан жінки; психофизиологическое состояние женщины