Дослідження втрати сталої форми тілом намотування - Блохін, С. Є.; Колосов, Д. Л.; Танцура, Г. І.; Колосов, О. Л. (My University, 2012)
Одержані аналітичні залежності для визначення зусилля, прикладання якого до тіла, утвореного шляхом багатошарового намотування плоского ненавантаженого каната на барабан, може призвести до втрати його сталої форми. Отримані результати уточнюють відомий механізм взаємодії шарів намотаного на барабан плоского тягового органа та мають бути використані при проектуванні та використанні механізмів з бобінним виконавчим органом.
Keywords: намотування; намотка; потеря телом устойчивости формы; втрата тілом сталої форми