Розробити технологію збагачення вугiлля Центрального Донбасу із вдосконаленням переробки крупних шламів - Бортовська, Вероніка Володимирівна (My University, 2020)
Об'єкт дослідження: технологія збагачення крупних вугільних шламів за допомогою гідравлічної класифікації. Предмет дослідження: параметри процесу гідравлічної класифікації крупних вугільних шламів. Мета кваліфікаційної роботи: розробка технології збагачення вугiлля Центрального Донбасу із вдосконаленням водно-шламової схеми для умов ЦЗФ «Мирноградська». Практичне значення роботи полягає у підвищенні показників якості дрібного вугільного концентрату та реалізації можливості додаткового вилучення крупних вугільних шламів з продукта, що мав бути направлений у відходи. У спеціальному розділі розроблена технологія отримання дрібного вугільного концентрата із вдосконаленням водно-шламової схеми для умов ЦЗФ «Мирноградська». На підставі лабораторних досліджень була обрана технологія переробки вугільних шламів з використанням гідравлічної класифікації із застосуванням гідросайзерів фірми Linatex. Проведений розрахунок і вибір необхідного обладнання. В економічній частині розрахований очікуваний економічний ефект від впровадження запропонованих технологічних рішень, проаналізовано структуру витрат і зроблені висновки щодо рентабельності запропонованої технології.
To develop the technology of the Central Donbass coal enrichment with improvement of large sludges processing
Keywords: кафедра технологічного інжинірингу переробки матеріалів; магістр 2020; вугілля; вихід; якість; технологія; гідросайзер