Обгрунтування можливості розробки газогідратних покладів - Сай, Екатерина (My University, 2016)
Проблема забезпечення України вуглеводневою сировиною у повному обсязі, враховуючи усі необхідні витрати як промислового комплексу держави, так і населення, зостається невирішеною на сьогодні й потребує уваги зі сторони управлінського апарату країни та фахівців паливно- енергетичного сектору. Враховуючи нестабільні ціни та їх постійне зростання на імпортні традиційні енергоносії, а також необхідність задоволення власних потреб енергії, що є основою забезпечення енергетичної безпеки країни, все більш актуальним стає питання одержання природного газу з альтернативних джерел: природних газогідратів, вугільних шахт та горючих сланців. Найперспективнішою є розробка газогідратних покладів, адже їх запаси дозволять забезпечити Україну газом на кілька століть.
Keywords: газогідрат; газогидрат; газогидратная технология; газогідратна технологія; дисоціація; диссоциация