Удосконалення водно-шламової схеми Центральної збагачувальної фабрики «Курахівська» - Лісечко, Анатолій Володимирович (My University, 2019)
Актуальність роботи Через різке збільшення кількості шламів в товарній продукції на вугільно-збагачувальних фабриках та виведення з експлуатації сушильних установок якість вугільної продукції на багатьох підприємствах зменьшується, в більшості випадків перевищуює встановлені стандарти. У цих умовах ефективне вилучення шламів, що міститься в значній кількості у рядовому вугіллі, перед основними збагачувальними процесами, є одним із найважливіших виробничих завдань, вирішення яких дозволить підвищити якість товарної вугільної продукції та її конкурентоспроможність. Метою роботи є вибір раціональної технології сухого відсіву шляхом оцінки впливу частки сухого відсіву на інтегральні результати збагачення зроблені при актуальній характеристиці переробляючого вугілля проведені розрахунки за допомогою розробленої в НТУ «ДП» методики і комп'ютерної програми розрахунку технологічної схем вуглезбагачення. Крім виходу і зольності концентрату оцінювалася можливість зниження кількості шламів, що надходять в водношламовую схему циклу мокрого збагачення. Завданням цього дослідження є визначення виходу сухого відсіву, який додається до концентрату сухого збагачення для отримання товарного концентрату із заданою (нормованою) зольністю. Ідея роботи Зменьшення кількості шламів у водно-шламовій схемі на ЦЗФ «Курахівська» Об'єкт дослідження Технологічна схема збагачення вугілля ЦЗФ «Курахівська» Предмет дослідження Предметом дослідження є кількість шламів у циклі мокрого збагачення, в залежності від ефективності сухого грохочення. Наукове положення Вихід шламів у циклі мокрого збагачення лінійно зменьшується при збільшенні ефективності сухого контрольного збагачення. Наукова новизна Залежність виходу шламів у циклі мокрого збагачення від ефективності сухого грохочення, отримана вперше. ГРОХОЧЕННЯ, ГРОХОТ, ЗОЛЬНІСТЬ, ВОЛОГІСТЬ, ШЛАМ, МАШИННИЙ КЛАС.
Improving the water-slurry circuit at “Kurakhivska” Central Processing Plant
Keywords: кафедра технологічного інжинірингу переробки матеріалів; кваліфікаційна робота магістра 2019