Моделювання та аналіз розповсюдження інфекційних захворювань серед населення - Норець, Роман (My University, 2024)
Практична цінність отриманих результатів полягає у побудові модифікованої SIR моделі з урахуванням різної соціальної активності людей; досліджено вплив поділу населення

Методи дослідження: моделювання епідеміологічних процесів на основі диференційних рівнянь, використовуючи SIR модель та її модифікацію; підбір коефіцієнтів моделі за допомогою методу половинного ділення; аналіз похибки.

Предметом дослідження є вплив соціальної активності населення на швидкість поширення інфекцій.

Метою роботи є обґрунтування важливості врахування соціальної активності населення під час математичного моделювання розповсюдження захворювань.
Keywords: МОДЕЛЮВАННЯ; СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ; оптимізація; аналіз даних; інфекційна модель