Альтернативні CAM-технології в машинобудуванні : AUTODESK ТА ESPRIT, переваги і недоліки - Циганок, Сергій Олександрович; Дербаба, Віталій Анатолійович (НТУ ДП, 2023)
Щоб зробити своє виробництво більш конкурентоспроможним, багато промислових підприємств купують дороге високопродуктивне верстатне обладнання. Особливою популярністю користуються токарно-фрезерні обробні центри, які дозволяють істотно скоротити цикл виробництва виробів за рахунок можливості обробки на одному верстаті всіх токарних і фрезерних елементів деталі. Щоб забезпечити швидку окупність за рахунок використання всіх можливостей верстатного обладнання, необхідно застосовувати надійне і високотехнологічне програмне забезпечення для підготовки керуючих програм. Сьогодні на ринку програмного забезпечення для промислових підприємств існує безліч CAD/САМ-систем.
Keywords: верстатне обладнання; токарно-фрезерні обробні центри; високотехнологічне програмне забезпечення; CAD/САМ-системи