Розробка програми для прогнозування цін на ринку дорогоцінних металів - Шарлаєв, Єгор (My University, 2021)
Мета дослідження: отримання прогнозу цін біржових котирувань в умовах приближених до реального часу за рахунок розробки відповідного програмного забезпечення.

Практична цінність роботи обумовлена тенденцією використання штучного інтелекту на фінансових ринках та товарних біржах для підвищення прибутку та мінімізації збитків і впливу когнітивних спотворень на прийняття рішень.
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи бакалавра студента Шарлаєва Єгора Євгеновича спеціальності 124 - Системний аналіз
Предмет дослідження: розробка і програмна реалізація алгоритму аналізу і прогнозування часових рядів цін на ринку дорогоцінних металів. Мета дослідження: отримання прогнозу цін біржових котирувань в умовах приближених до реального часу за рахунок розробки відповідного програмного забезпечення. Методи дослідження та апаратура: статистичні методи аналізу часових рядів, мова програмування Python. Економічна ефективність: очікується позитивною завдяки розробці ПЗ, яке дозволяє розв'язати задачу прогнозу ціни металу протягом дня і якісно обґрунтувати відповідні рішення. В інформаційно-аналітичному розділі наведено: проблематику вирішення задачі прогнозу, та підхід щодо прогнозування адекватної моделі . У спеціальному розділі розроблена програмна реалізація моделі прогнозування ціни біржової цінності.
Keywords: ПРОГНОЗУВАННЯ; АНАЛІЗ; часовий ряд