Оцінка сучасного стану та можливості розширення використання ресурсів підземних вод в межах Закарпатської області - Тунік, Вікторія Андріївна (My University, 2023)
Об’єкт досліджень – процеси формування прогнозних ресурсів підземних вод в умовах дії техногенного навантаження на продуктивні водоносні горизонти. Предмет досліджень – кількісні та якісні параметри режиму підземних вод в умовах діючого техногенного навантаження. Мета роботи – оцінка прогнозних ресурсів, експлуатаційних запасів та якості підземних вод в межах Закарпатської області для обґрунтування можливості розширення їх використання на окремих ділянках. В ході роботи виконаний збір та аналіз геологічної інформації яка характеризує сучасний стан експлуатаційних запасів та обсяги використання підземних вод в Закарпатської області. За умовами формування виділені три типи родовищ підземних вод. За результатами робіт визначено техногенне навантаження та сучасний стан використання підземних вод в Закарпатській області. Експлуатаційні запаси розраховані для лівобережної та правобережної частин долини р. Латориці. Запаси оцінені гідродинамічним методом; прийняті лінійні ряди свердловин, паралельні до ріки.
Keywords: РОДОВИЩА ПІДЗЕМНИХ ВОД, ВОДОЗАБОРИ, ЕКСПЛУАТА-ЦІЙНІ ЗАПАСИ, РЕСУРСИ, СВЕРДЛОВИНИ, ДОСЛІДНІ ВІДКАЧКИ