Формування єдиного інформаційного простору національного аерокосмічного університету : виклики, рішення, перспективи розвитку - Носиков О. С.; Ситнік О. О. (НТУ «ДП», 2025)
У статті розглянуто досвід інформатизації освітнього процесу у вищих навчальних закладах на прикладі Національного аерокосмічного університету. Визначено переваги та недоліки чинної системи управління. Запропоновано концепцію Єдиної освітньої платформи, що передбачає централізоване управління освітніми даними, інтеграцію підсистем та автоматизацію диспетчеризації занять, що дозволяє знизити навантаження на персонал і підвищити ефективність управління навчальним процесом
ESTABLISHING A UNIFIED INFORMATION ENVIRONMENT AT THE NATIONAL AEROSPACE UNIVERSITY: CHALLENGES, SOLUTIONS, AND DEVELOPMENT PERSPECTIVES
Keywords: інформатизація; управління навчальним процесом; освітня платформа; диспетчеризація; розклад занять; освітня платфо- рма; informatization; educational process management; unified platform; schedul- ing; timetable