Алгоритм організації освітнього простору ЗДМУ на базі хмарних сервісів MICROSOFT - Андросов, О. І.; Рижов, О. А. (НТУ ДП, 2021)
Сучасний освітній простір, зокрема Запорізького державного медичного університету (ЗДМУ), набув змін, які пов’язані з реалізацією Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018- 2020 роки [1] та створенням кіберфізичного освітнього простору [2]. Так, за цей період, інформаційно - освітній простір ЗДМУ розширився серією цифрових сервісів [3], що дозволило забезпечити мобільність навчання та зворотний зв’язок студента з викладачем. Поступовий розвиток та впровадження елементів дистанційного навчання прискорився у зв’язку зі зміною парадигми навчання в умовах COVID-19. Електронне дистанційне навчання стало єдиною формою, яке мало забезпечити можливість навчання студентів в умовах територіальної віддаленості. Перед викладачами постали питання, а саме: як організувати процес навчання, що стане альтернативою навчальній аудиторії, як спілкуватися зі студентами, та як передати зміст навчання, зберігаючи ефективність навчального процесу?
Keywords: алгоритм; освітній простір; хмарні сервіси; научная публикация НГУ 2021