Підвищення рівня екологічної безпеки скиду стічних вод птахопереробних підприємств - Дерило, Вадим Геннадійович (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2023)
Пояснювальна записка: 107 с., 17 рис., 10 табл., 5 додатки, 36 літературних джерела.
Підвищення рівня екологічної безпеки скиду стічних вод птахопереробних підприємств
У теоретичному розділі надано характеристику району розташування об’єкта дослідження. Наведено інформацію щодо діяльності підприємства ТОВ «Птахокомплекс «Дніпровський» та його структури. Надано характеристику стічних вод, що утворюються в процесі діяльності птахофабрики. Проаналізовані існуючі методи та технології зниження рівня екологічної небезпеки скиду забруднених стічних вод птахівницьких підприємств. В дослідницькому розділі проаналізовано основні показники та параметри, що враховуються при проектуванні очисних споруд та обладнання біологічного очищення забруднених органічними домішками стічних вод. В технологічному розділі розроблено рекомендації щодо вдосконалення технології очищення стічних вод птахофабрики на основі впровадження мембранного модулю на етапі біологічної очистки.
Keywords: СТІЧНІ ВОДИ; ПТАХОФАБРИКА; ОРГАНІЧНІ ЗАБРУДНЕННЯ; БІОЛОГІЧНЕ ОЧИЩЕННЯ