Застосування нанотехнологій в машинобудуванні - Яровий, Р. М.; Дербаба, В. А. (My University, 2023)
Нанотехнології – це сукупність методів маніпулювання речовиною на атомному або молекулярному рівні з метою отримання наперед заданих властивостей (1 нанометр). Нанотехнологія практично проникла в усі галузі науки і техніки: фізику, хімію, матеріалознавство, біологію, медицину, екологію, сільське господарство та ін. Прогнозується, що наука про нанотехнології і наноречовини здатна перебудувати всі галузі промислового виробництва, привести до нової науково-технічної революції і вплинути на розвиток соціальної структури суспільства.
Keywords: машинобудування; нанотехнологія; нанообробка