Застосування системного підходу у моделюванні механізму економіко – організаційного забезпечення обігу земельних ресурсів гірничого відводу - Прокопенко, В. І.; Терехов, Є. В. (Економічний вісник Національного гірничого університету", 2007)
Розглянуто методику застосування системного аналізу ефективності взаємодії учасників віднов- лення земельних ресурсів, досліджено зміст, структуру та ймовірні шляхи реалізації їх приватних стратегій, скерованих на подолання існуючих цільових конфліктів.

The technique of application of the system analysis of efficiency of interaction of participants of restoration of ground resources is represented, the maintenance, structure and probable ways of realization of their private strategy directed on overcoming of existing target conflicts is investigated.
Keywords: економіка природокористування; системний аналіз; відновлення земельних ресурсів