Автоматизація процесів керування положенням сонячної фотоелектричної установки - Іванський, Ілля (НТУ «Дніпровська політехніка», 2022)
Об’єкт проектування: Система автоматичного управління процесу керування положенням сонячної фотоелектричної установки. Мета: Створення одноосьового трекера за допомогою мікроконтролера. Актуальність теми атестаційної роботи бакалавра обґрунтована важливістю розвитку альтернативних джерел енергії для збереження природних ресурсів. У розділі “Стан питання та постановка завдання”, подається інформація про різновиди альтернативної енергії, технологічний процес перетворення сонячної енергій в електричну, визначено об’єкт та мету даної роботи У розділі “Розробка апаратного забезпечення системи управління” розглядаються технічні засоби реалізації системи управління сонячною фотоелектричною установкою. У розділі “Розробка програмного забезпечення системи управління”, створен граф станів системи, представлена робота програми управління та наведена інструкція користування чоловіко-машинним інтерфейсом. Розділ “Економіки” приводить розрахунки щодо кількості коштів, що необхідні для установки та обслуговування системи. У розділі “Охорона праці” розповідається про заходи по охороні праці при монтажі та обслуговуванні фотоелектричної установки.
Keywords: ОРІЄНТУВАННЯ СОНЯЧНИХ ПАНЕЛЕЙ, ПРОГРАМУВАННЯ МІКРОКОНТРОЛЛЕР PIC16LF1459, СОНЯЧНА ФОТОЕЛЕКТРИЧНА УСТАНОВКА, АЛЬТЕРНАТИВНІ ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇ, ОРІЕНТУВАННЯ СОНЯЧНИХ ПАНЕЛЕЙ