Характеристика деяких новел нового Кримінального процесуального кодексу України - Кодріна, Олена Олександрівна (НГУ, 2013)
19 листопада 2012 року вступив в силу новий Кримінальний процесуальний кодекс. Проте новим може бути названий лише умовно, оскільки вся його новизна полягає в деяких суто косметичних змінах, викликаних необхідністю хоч якось наблизитися до європейських стандартів судочинства, та ще в зміні нумерації статей. Час нарешті наблизити наш кримінально-процесуальний закон до звичайних в цивілізованих країнах норм.
Keywords: Кримінально процесуальний кодекс України; Уголовно процессуальный кодекс Украины; європейські стандарти судочинства; европейские стандарты судопроизводства; проведення досудового слідства; проведение досудебного следствия