Перспективи використання глибинного навчання у виявленні елементів геологічного середовища на сейсмічних даних - Піскунов О. В. (НТУ «ДП», 2024)
Інтерпретація геологічних структур на сейсмічними даних є одним з ключових елементів геонаук, забезпечуючи дослідження тектонічних структур, можливість визначення стратиграфічних особливостей та оцінювання потенціалу родовищ корисних копалин. На сьогодні, методи сейсмічної інтерпретації представляють собою ручні або напівавтоматичні алгоритми, використання яких, призводить до значних часових витрат та введення субʼєктивного фактору. В ускладнених геологічних умовах на сейсмічному розрізі точність інтерпретації може зменшуватись, що потенційно приводить до невірних рішень в подальшому процесі розвідки та видобутку корисних копалин.
Keywords: геологічна структура; геонаука; тектонічна структура