Специфіка діяльності музеїв нового типу як інструменту інвестиційної привабливості (на прикладі комунального закладу Тростянецької міської ради «музейно-виставковий центр «Тростянецький» - Медведєв, І. (НТУ ДП, 2022)
Культура та музейна справа одні з найяскравіших та найважливіших сфер людської діяльності. Вони є складовими системи духовного життя людини. Духовне життя безпосередньо впливає на соціально-економічну та виховну складову сучасного громадянина. Більше того, культура та музейна справа впливають не тільки вітчизняний соціокультурний простір, але й є на весь світ. Інтеграція українського суспільства, зокрема галузі культури, до світового інформаційного простору супроводжується не лише кризою застарілих галузевих структур публічного управління культурою, що потребують модернізації, а й потребою активізувати ідеї європейського гуманітарно-культурного простору з метою розбудови України як незалежної держави.
Keywords: культурна справа; музейна справа