Значення цифрових навичок у сучасній Україні в умовах війни - Бацман, І. С.; Варіс, І. О. (НТУ ДП, 2024)
Цифрові навички включають базові (наприклад, використання комп'ютера, смартфона, пошукових мереж та онлайн-інструментів) і продвинуті навички (програмування, робота з цифровими технологіями, створення та редагування контенту, аналітика даних).Також цифрові навички стосуються безпеки, адже у сучасному світі важливо знати, як захистити особисті дані від кіберзлочинів. Цифрова грамотність, схожа на впровадження освіченості в минулому, є необхідною для сучасного суспільства. Як і освіченість, цифрова грамотність допомагає людям краще розуміти інформацію, швидше засвоювати знання та ефективно їх використовувати. Вона є ключовим фактором розвитку суспільства, сприяючи економічному зростанню та поліпшенню якості життя.
Keywords: цифрові навички; кіберзлочині; цифрова грамотність