Розробка технічних рішень з удосконалення водовідливної установки шахти «ХХХХХ» ПрАТ «ХХХХХХХХХХХ» - Моцний Назар Андрійович (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі проаналізовано гірничо-геологічні умови підприємства та передумови для подальшої розвитку виробництва. З метою забезпечення стабільної роботи при переході на нижчезалягаючі підземні горизонти і зневоднення гірничих виробок виконано розрахунок нової водовідливної установки для очікуваного збільшеного водопритоку з гор. ХХХ м на земну поверхню, що дозволить уникнути реконструкції існуючої водовідливної установки гор. ХХХ м. Визначено основні параметри трубопровідного ставу, обладнання центральної насосної камери, досліджено режим роботи устаткування. Надано рекомендації по автоматизації та безпечній експлуатації водовідливної установки. Практична значимість кваліфікаційної роботи – підвищення енергетичної, та економічної ефективності систем водовідливу шахт, зменшення експлуатаційних витрат. Сфера застосування розробки – головні водовідливні установки вугільних та рудних шахт, гірничо-збагачувальних підприємств.
Keywords: АПАРАТУРА АВТОМАТИЗАЦІЇ; ВІДЦЕНТРОВИЙ НАСОС; ВОДОВІДЛИВНА УСТАНОВКА; НАПІРНИЙ ТРУБОПРОВІД