Дослідження конструкторських і технологічних можливостей системи автоматизованого проектування Autodesk Inventor - Ратушний, Б.В.; Алексєєнко, С. В. (My University, 2023)
Сьогодні одним з найбільш перспективних напрямів розвитку технологій розробки нових конструкцій і виробів є впровадження систем автоматизованого проектування (Computer-aided design, CAD). Такі системи дозволяють створювати і редагувати просторові моделі об’єктів практично необмеженої складності, а використання їх математичних моделей дозволяє виконувати прикладні розрахунки, ще більше скорочуючи витрати на розробку проектної документації. Окрім того, сучасні CAD системи зазвичай використовуються спільно з системами автоматизації інженерних розрахунків і аналізу (Computer-aided engineering, CAE), а дані з СAD систем передаються в системи автоматизованої розробки програм обробки деталей для верстатів з ЧПУ (Computer-aided manufacturing, СAM) або гнучких автоматизованих виробничих систем (Flexible manufacturing system, FMS).
Keywords: Computer-aided design, CAD; автоматизоване проєктування; проєктна документування