Дослідження взаемозв’язку важких металів та концентрації сірки в вугіллі Дніпровсько-Донецького басейну - Москаленко, С. А.; Савчук, В. С.; Савчук, Вячеслав Степанович; Ковров, О. С.; Ковров, Олександр Станіславович; Ковров, А. С.; Ковров, Александр Станиславович (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2019)
Сучасна ситуація в енергетиці Україні вимагає нової оцінки ресурсів вугілля і перегляду перспектив їх використання. В Україні майже половина енергетичної сфери залежить від вугілля. Розвідка Донецького та Дніпровського родовищ вказує на те, що вони складені з малометаморфізованного вугілля марок Д, ДГ і Г.З урахуванням розвитку енергетичного ринку в майбутньому, частка вугілля в енергетичному балансі України буде збільшуватися. За характеристиками вугілля має низьку теплоту згоряння, підвищену вологість, зольність, великий вміст сірки та солей. Знання про хімічний склад вугілля допомагає визначити напрям використання вугілля і його впливу на навколишнє середовище під час спалювання.
Keywords: взаемозв’язок важких металів; взаимосвязь тяжелых металлов; концентрація сірки в вугіллі; концентрация серы в угле; Дніпровсько-Донецький басейн; Днепровско-Донецкий бассейн