Роль фізичної активності у роботі серцево-судинної системи - Литовченко, О. Р.; Говоруха, Олена Юріївна (НТУ ДП, 2022)
Серцево-судинні хвороби, не дивлячись на стрімкий розвиток медицини у наш час, все ще завдають значної шкоди людям різного віку. У той же час стає помітним нахил до захворюванності все більш юного, працездатного населення, що, разом з тим, спричиняє збільшення економічних складнощів, таких як часткова втрата працездатності, зменшення ділової активності й інвалідизація працівників, що хворіють на серцево-судинні захворювання. Це стосується і осіб похилого віку, бо не дивлячись на розвиток медицини, не помічається тенденція на подовження людського життя.
Keywords: серцево-судинна система; медицина; серцево-судинні захворювання