Актуальні завдання та напрями державної молодіжної політики України - Потапенко, О. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
Поняття «державна молодіжна політика» визначається як системна діяльність держави у відносинах з особистістю, молоддю, молодіжним рухом. Вона здійснюється у законодавчій, виконавчій і судовій сферах, ставить за мету створення соціально-економічних, суспільно-політичних, організаційно-правових умов та гарантій для життєвого самовизначення, інтелектуального, морального, фізичного розвитку молодих людей, реалізації їх творчого потенціалу як у власних інтересах, так і в інтересах нашої держави. Українська держава поставила собі за мету створити такі системні умови, які всебічно й широко сприяли б ефективному розв’язанню актуальних проблем молодого покоління.
Keywords: державна молодіжна політика; молодь