Рейтинг країн за запасами корисних копалин - Симоненко, В. В.; Адамчук, А. А. (My University, 2023)
Розбудова інфраструктури України пов’язана з потребою в корисних копалинах і продуктів із них. Позаяк більшість галузей економіки та промисловости України прямо чи опосередковано пов’язані з гірничовидобувним комплексом, функціонування якого ґрунтується на мінерально-сировинній базі, важливо знати які саме корисні копалини наявні на території України і яка їх частка в об’ємі світових запасів, які ресурси наявні в достатній кількості, які в надлишковій, в яких є нестача.
Keywords: запаси корисних копалин; рейтинг