Англійська мова: практикум з розвитку навичок перекладу в галузі гірництва - Бердник Л. В.; Введенська Т. Ю.; Нестерова О. Ю. (НТУ "ДП", 2021)
Містить близько 400 англомовних термінів з гірництва та геології з перекладом їх українською та російською мовами, тематичні фрази відповідно трьома мовами, навчально-тренувальні вправи, спрямовані на подолання термінологічних та лексико-граматичних труднощів перекладу текстів гірничого профілю, відповіді до навчально-тренувальних вправ, англомовні тексти за означеною тематикою для читання, перекладу, анотування, а також додатки. Складений з 4 частин. Призначений для самоконтролю студентами знань з дисципліни «Переклад в галузі гірництва». Може бути використаний як довідник з термінології та лексико-граматичних труднощів перекладу фахівцями-науковцями та знавцями англійської мови, які прагнуть ознайомитися з особливостями галузевого перекладу та вдосконалити відповідні навички перекладу
Keywords: англійська мова; гірництво; геологія; галузевий переклад