Вплив біочару на фіторемедіаційні властивості Avena fatua та Bromus inermis leyss - Красовський, С. А.; Ковров, О. С.; Клімкіна, І. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Проаналізувати вплив біочару на фізичні показники субстрату з відвалу вуглевидобування ДТЕК ШУ «Павлоградська» та порівняти вплив різної концентрації біочару до субстрату на ростові показники досліджуваних рослин – фітоіндикаторів A.fatua та B.Leyss. Методика досліджування полягає у визначенні таких фізико-хімічних показників субстрату, як pH та питома електропровідність (ЕС), проаналізувати різний вплив концентрації біочару до субстрату (1.субстрат; 2.субстрат+10% біочару; 3. субстрат+15% біочару; 4. субстрат+20% біочару) на зміну фізичних показників отриманого субстрату та на ростові показники досліджуваних рослин A.fatua та B.Leyss.
The effect of biochar on the phytoremediation properties of Avena fatua and Bromus inermis leyss
Keywords: біочар; фізико-хімічні показники; ремедіація вугільних відвалів; фіторемедіація; «рослини-піонери»; ростовий тест