Теоретичне дослідження рухомого складу підприємства в умовах переходу від автомобілів з двигуном внутрішнього згорання до електромобілів - Олішевський, І. Г.; Олішевська, В. Є. (НТУ ДП, 2022)
Сучасною тенденцією розвитку автомобільного транспорту є перехідвід автомобілів з двигуном внутрішнього згорання до електромобілів. За показниками приросту продажів електромобілів, Україна за останні роки випередила такі розвинуті автомобільні країни як США та Японія. Тому, автопідприємствам України, для збереження конкурентоспроможності, належить перехід від традиційних автомобілів з двигуном внутрішнього згорання до електромобілів. Вочевидь, що Україна потребує розвитку електромобілів і супутньої інфраструктури, а питання використання електромобілів, оновлення рухомого складу автопідприємств в Україні набувають стратегічного значення.
Keywords: рухомий склад; автомобіль; електромобіль