Оцінка економічного стану підприємства і управління ним на основі агрегованого критерію - Корхін, А. С.; Авдющенко, А. С. (Економічний вісник Національного гірничого університету, 2008)
Запропоновано метод оцінки і оптимального управління підприємством. Метод засновано на ранжуванні показників розвитку підприємства за темпами їх росту. Визначається тіснота зв’язку між вказаними рангами за допомогою коефіцієнта рангової кореляції. Приведено приклад управління машинобудівним підприємством.

Method of evaluation and optimum management of enterprise is proposed. The method is based on ranging indices of enterprise according to their rates of growth. The connection closeness between the indicated ranks is determined by using the coefficient of rank correlation. The example of solving the task “how to manage the machine-building” enterprise” is given.
Keywords: ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА; управління підприємством; коефіцієнт рангової кореляції; машинобудівні підприємства