«Кохання у стилі бароко» В. Даниленка як зразок сучасної інтелектуальної прози - Галацька, В. Л.; Колесник, К. О. (НТУ ДП, 2023)
«Кохання у стилі бароко» – це роман, який художньо вирішує багатий спектр питань: вічної любові й минулих життів людини, пам’яті поколінь, поваги до культурної спадщини різних часів, цінності людського буття. Автор осмислює образ фатальної жінки в багатому інтертексті видів мистецтв: літератури, живопису, архітектури, фольклору. Вся художня тканина роману – материк текстів інтелектуального детективу та необарокового твору, ліричної прозита драматизованої манери оповіді.
Keywords: проза; інтелектуальна проза; стиль бароко; культурна спадщина