Металеві конструкції. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту «Металева балкова клітка» - Волкова, В. Є. (Видавництво ДВНЗ "НГУ", 2013)
Методичні матеріали призначено для самостійної роботи студентів напряму 6.060101 Будівництво під час підготовки курсового проекту з нормативної дисципліни «Металеві конструкції». Розглянуто теоретичні відомості про ключові питання розрахунків елементів балкової клітки та забезпечення просторової жорсткості будівлі. Наведено приклади розрахунків настилу, допоміжної та головної балок, стійки, а також їх з’єднань. Запропоновано декілька конструктивних рішень несучих конструкцій і надано оцінку ефективності використання матеріалу. Подано конструктивні вимоги до конструкцій і їх з’єднань для безпечного виготовлення, транспортування й монтажу. Рекомендації орієнтовано на активізацію виконавчого етапу навчальної діяльності студентів.
Keywords: Металлическая конструкция; Металева конструкція; Державний вищий навчальний заклад «Національний гірничий університет»; Государственное высшее учебное заведение «Национальный горный университет»; ДВНЗ «НГУ»