Экологическая опасность влияния шламовых вод углеобогатительных фабрик на почвенные экосистемы - Долгова, Т. И. (My University, 2006)
Проаналізована загальна картина негативної трансформації грунтів, що викликана надходженням до них шламових вод вуглезбагачувальних фабрик. Встановлено, що деградація цих грунтів обумовлена розвитком комбінованих ефектів з участю синтетичних поверхнево-активних речовин.
Проаналізована загальна картина негативної трансформації грунтів, що викликана надходженням до них шламових вод вуглезбагачувальних фабрик. Встановлено, що деградація цих грунтів обумовлена розвитком комбінованих ефектів з участю синтетичних поверхнево-активних речовин.
Keywords: екосистема; шламовые воды; углеобогатительная фабрика; экологическая опасность; екологічна небезпека