Обгрунтування до вибору експлуатаційних параметрів обладнання при проведенні підготовчих виробок - Проскуровський, В. С.; Фелоненко, С. В. (НТУ ДП, 2022)
Комплексна механізація та автоматизація видобувних робіт на вугільних підприємствах вимагає широкого застосування сучасної видобувної техніки, яка повинна забезпечувати якомога більше усунення ручної праці як при відбійці вугілля, так і при виконанні допоміжних операцій пов'язаних з вирівнюванням вугільної лави, зачищенням грунту вироблення нижче рівня установки забійного конвеєра механізованими засобами, завантаження гірничої маси під час зачистки на вибійний конвеєр і так далі.
Keywords: виробки; обладнання; забійний конвеєр