Особливості застосування ланцюгових доліт в геологотехнічних умовах Дніпровсько-Донецької западини - Ветошка, Софія (НТУ "Дніпровська політехніка", 2021)
Мета роботи - дослідження ланцюгового долота та аналіз його можливостей і переваг, на прикладі вибору оптимального бурового обладнання, для буріння свердловини, в умовах Дніпровсько-Донецької западини.
Features of applying chain bits in geological and technical conditions of Dnieper-Donetsk depression
Практичні результати - проаналізований та обґрунтований оптимальний вибір конструкції свердловини, розрахунково вирішене питання вибору ефективного породоруйнуючого інструменту, його знос та необхідні терміни заміни. Практична значимість кваліфікаційної роботи - скорочення часу проходження свердловини за рахунок досконалого вибору бурового інструменту та техноло-гії виконання свердловинних робіт.
Keywords: ДОЛОТО, БУРОВА СВЕРДЛОВИНА, РОДОВИЩА, ДНІПРОВСЬКО- ДОНЕЦЬКА ЗАПАДИНА, ЛАНЦЮГОВЕ ДОЛОТО, ОЗБРОЄННЯ ДОЛОТА, ШВИДКІСТЬ БУРІННЯ, ПАРАМЕТР РЕЖИМУ.